Lõhepirukas

Olen katsetanud mitmeid pirukaretsepte, kuid viimane omalooming sai kõiga maitsvam.

Pirukapõhi:
125 g võid
2 dl nisujahu
1 dl speltanisujahu
1 muna

Valmista esmalt põhi. Haki toasoe või jahudega puruseks, siis sega juurde muna. Sega tainas ühtlaseks ning vooderda sellega 24 cm pirukavormi põhi ja servad. Pane 30 minutiks külmkappi.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.70c20dd37e803725615fdc6752f05305

Täidis:

pool väiksemast brokkolist (lõigu tükkideks ja keeda soolvees veidi pehmemaks)
pool suurest kollasest paprikast (lõika 1 x 1 cm tükkideks)
300-400 g värsket lõhefileed (lõika ribadeks ja maitsesta tilli, pipra ja soolaga)
15-20 keedetud suurt krevetti
100 g sinihallitusjuustu
100 g kodujuustu
natukene tavalist riivjuustu
3 muna
1,5 dl kohvikoort

Laota keedetud ja jahutatud brokkoli, pool krevettides, pool paprikast ning kalaribad eelküpsetatud pirukapõhjale. Nüüd lisa kodujuust, sinihallitusjuustu tükikesed, ülejäänud paprika ja krevetid. Kata riivjuustuga. Klopi muna ja kohvikoor kergelt läbi, maitsesta soola ja tilliga. Vala täidisele.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kaunilt kuldne.

3780d9e9c30c4606c1d2244aa683825f

740f24bfabbd7d21379502fd03504546

c145bef5e5281acef2f75d73ae03aee6

12.veebruaril tähistasime pisi-Gerda 7.minisünnipäeva. Katsetasin võikreemi tegemist. Selline ilus, roosa 🙂

e270bd7a327f91db6e5424356c1c13b9

495948be90747aa430789534e87dba0f

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s