Olen katsetanud mitmeid pirukaretsepte, kuid viimane omalooming sai kõiga maitsvam.
Pirukapõhi:
125 g võid
2 dl nisujahu
1 dl speltanisujahu
1 muna
Valmista esmalt põhi. Haki toasoe või jahudega puruseks, siis sega juurde muna. Sega tainas ühtlaseks ning vooderda sellega 24 cm pirukavormi põhi ja servad. Pane 30 minutiks külmkappi.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Täidis:
pool väiksemast brokkolist (lõigu tükkideks ja keeda soolvees veidi pehmemaks)
pool suurest kollasest paprikast (lõika 1 x 1 cm tükkideks)
300-400 g värsket lõhefileed (lõika ribadeks ja maitsesta tilli, pipra ja soolaga)
15-20 keedetud suurt krevetti
100 g sinihallitusjuustu
100 g kodujuustu
natukene tavalist riivjuustu
3 muna
1,5 dl kohvikoort
Laota keedetud ja jahutatud brokkoli, pool krevettides, pool paprikast ning kalaribad eelküpsetatud pirukapõhjale. Nüüd lisa kodujuust, sinihallitusjuustu tükikesed, ülejäänud paprika ja krevetid. Kata riivjuustuga. Klopi muna ja kohvikoor kergelt läbi, maitsesta soola ja tilliga. Vala täidisele.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kaunilt kuldne.
12.veebruaril tähistasime pisi-Gerda 7.minisünnipäeva. Katsetasin võikreemi tegemist. Selline ilus, roosa 🙂