Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega

Oh, seda rõõmu! Rabarber jõudis poodi müüki!
Mul ju pole siin aeda, kust rabarberit võtta, seega ei jäägi muud võimalust kui lihtsalt oodata, kuni see poodi müüki jõuab. Nüüd siis jõudis 😀
Ostsin külmutatud maasikaid ka ja keetsin kisselli ja tegin kooki. Kook sai SUPER hea. Isegi Marie sõi ja nõudis juurde! Koogi retsept on pärit SIIT!

Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Täidis:
3 munakollast
1 dl hapukoort
350-400 g rabarbrit
400 g magusat kondenspiima

Beseekate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks, lisa muna ja vahusta edasi.
Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor.
Lõpuks lisa ka rabarbritükid, sega.
Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos.
Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.

Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.


Advertisements

2 thoughts on “Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s