Šokolaadi-moussetort


Põhi
2 muna
2 spl suhkrut
2 spl jahu
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde sõelutud jahu. Lisa ettevaatlikult segades munavalgevaht. Ära liiga palju sega! Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi. Küpseta 200°C juures 8-10 minutit. Lase jahtuda, võta vormist välja ja aseta põhi serveerimistaldrikule/kandikule. Võta lahtikäiva vormi äär ja vooderda see küpsetuspaberiga ning pane see ümber biskviidi.

Tume mousse
2 muna
200 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
Mousse valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil. Samal ajal vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta vahukoor vähese suhkruga (u 2 tl). Natukene jahtunud šokolaadile lisa munakollased ja sega (šokolaad võib pisut tükki minna). Sega vähehaaval hulka vahustatud vahukoor. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Vala vaht põhjale ja aseta külmkappi tahenema.

Valge mousse
1 muna
100 g valget šokolaadi
1 dl vahukoort
Valge mousse valmista samal viisil. Vala vaht tahenenud tumedale vahule ja pane kook külmkappi. Serveeri koos hapu maasikatoormoosiga, sest tort on väga magus 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Šokolaadi-moussetort

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s