Amarula kook vol. 2

Tegin veelkord Amarula kooki.
Seekord mõõtsin ained üle ja panin kirja retsepti.
Esmalt tuleb valmis küpsetada biskviit:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl jahu

1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning vahustamise lõppjärgus lisa suhkur. Sega munakollased ning näpi ettevaatlikult munavalgega segamini. Lisa sõeludes jahu ning tõsta tainas suunaga alt üles ettevaatlikult läbi, et kõik jahu oleks segunenud. Vala biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri ühtlaseks kihiks.
2. Kuumuta ahi 250C-ni. Küpseta paar minutit, kui biskviit võtab kuldse jume, alanda ahju kuumus 200C-ni. Küpseta veel umbes 5 minutit.
3. Tõsta biskviit ahjust välja, lase korralikult maha jahtuda.

Amarula-kreem:
155 g valgeid vahukomme
1 dl piima(3,5%)
1 dl Amarulat
3 dl vahukoort
1 sl suhkrut

1. Vala piim paksupõhjalisse kastrulisse ja lase soojaks, kuid mitte keema. Kui piim on soe, lisa vahukommid. Kuumuta segu tasasel tulel pidevalt segades, kuni vahukommid on sulanud, kuid ÄRA KEEDA!
2. Vala saadud segu kaussi ja sega juurde Amarula. Lase vahukommi-Amarula segul korralikult maha jahtuda.
3. Teises kausis vahusta vahukoor koos suhkruga tugevaks vahuks.
4. Kui Amarula-vahukommi segu on maha jahtunud, siis vala see vahukoore juurde ja sega läbi.

Lihtsam variant koogi kokku panemisest oleks selline, et võtad lahtikäiva koogivormi. Lõikad vormi järgi biskviidist ringi (Võid küpsetada biskviidi kohe lahtikäivas vormis. Kui biskviit saab paksem kui 2 cm, siis lõika biskviit pooleks). Paned biskviidi vormi sisse, valad vahukoore-Amarula-vahukommi segu põhjale ja paned koogi külma tahenema (kui lõikasid põhja pooleks, siis vala pool segust põhjale, pane kreemi peale teine biskviit ja siis vala ülejäänud kreem koogile). Kui kook on tahenenud, siis võtad koogivormi ümbert ära, sulatad šokolaadi ja valad koogile. Ja siis kook ruttu tagasi külmikusse 🙂 Paari tunni pärast saad kooki sööma hakata.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s